Hem » Galleri » Öjersjö Brunn

Öjersjö Brunn

image

Öjersjö Brunn ligger i skogen mellan Partille och Landvetter. Idag går här 440 elever från förskoleklassen till årskurs 9. Anläggningen består av 9 separata hus placerade så att de skapar gårdskänsla. Husen har döpts av arkitekten som ritat dem – Anna Törnquist. Vad sägs om Äventyret, Utsikten, Hoppet, Framtiden, Språnget och Upptäckten.

image

25 engagerade skolutvecklare från programgruppen hade rest från Öckerö för att få en guidad visning av lokalerna på Öjersjö Brunn och Hallens förskola.

image

Barnen på Hallens förskola verkar inte särskilt bekymrade när vår stora skara kommer på besök. Fyra avdelningar ligger runt en fantastiskt stor piazza i mitten.  ljust och högt i tak.

image

Piazzan är tillräckligt stor för att rymma flera olika aktivitetsområden.

image

Hallens förskola är nyligen invigd och pedagogerna prövar sig fortfarande fram för att utnyttja de fysiska förutsättningarna på bästa sätt. Ett tillagningskök ligger med serveringsöppning rätt ut i Piazzan. Måltiderna äter man här ute i två omgångar.

image

Tillbaka på Öjersjö Brunn. Skogen har sparats mellan husen och skapar en spännande skogsskolgård. Extra spännande för de yngre barnen att leka i. För att det skall bli kreativt för barn kan det ibland se mer stökigt ut än vad vuxna tål. Bakom träden står Språnget, skolhuset för tonåringarna.

image

Kan en stor svart idrottshall på 1200 kvadratmeter bli snygg? Ja, uppenbarligen.

image

Hoppet liknar en skogspaviljong och rymmer förskoleklass, fritidshem och årskurs 1-3.

image

Utsikten heter nytillskottet som invigdes i augusti. Här håller elever i årskurs 4,  5 och 6 till. Den breda trappan används som läktare vid samlingar.

image

Ljust och luftigt med fri sikt genom hela huset. På första våning ligger en studiehall med fritidsklubb och på andra våning ligger hemvisterna.

image

Hemvisterna blir trivsamma och takfönster ger rymd och ljus trots att det är lågt i tak.

image

Per och Elin granskar elveskåpen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: