Hem » Dokument » Första spadtaget för framtida skolor

Första spadtaget för framtida skolor

Onsdagen den 6 maj tog elever från Hedens skola det första symboliska spadtaget för byggstarten av tillbyggnaden av Hedens skola och bygget av den nya Brattebergsskolan. Det markerar startskottet för Öckerö Fastighets AB:s största investeringsprojekt någonsin – och skapandet av två moderna F-9
skolor med kreativa miljöer på Öckerö. De två nya skolorna innebär att 700 elever i Öckerö kommun får nya moderna lokaler.
 

Inför en stor publik fick Alva Högberg och Daniel Torgersson, båda representanter för elevrådet på Hedens skola, äran att ta det första symboliska spadtaget när Öckerö Fastighets AB startade tillbyggnaden av Hedens skola på Hönö. Hedens skola ska växa från en F-6 till en F-9 skola och är en del av projektet Framtida skollokaler i Öckerö kommun, där också en helt ny F-9 skola på Bratteberg ingår. Det innebär att kommunen får två skolor för elever från förskola upp till årskurs nio. Skolor med stor spridning på elevernas åldrar får ofta ett mjukare klimat, och pedagoger kan följa barnen hela vägen.
Öckerö kommuns skolchef Kerstin B Schiller önskade elever och pedagoger lycka till under byggtiden.
– Det här är oerhört spännande. När skolan är klar kommer här att vara en härlig blandning av både små och stora barn, sade hon vid spadtaget.
Kommunens nya skolor är hett efterlängtade – och de ljusa, öppna lokalerna kommer att byggas så att samarbeten och möten står i centrum.
– Det är viktigt att vi har moderna skolor som är anpassade för framtidens lärande för våra elever. Men vi bygger skolorna för alla kommunens invånare. Tanken är att lokalerna ska kunna utnyttjas även utanför skoltid för till exempel kursverksamhet, säger Hans Andreasson, ny vd på Öckerö Fastighets AB.
På Hedens skola utför entreprenören NCC just nu markarbeten inför tillbyggnaden. Nu har också rivningsarbetet startat av den befintliga huvudbyggnaden på Brattebergsskolan på Öckerö inför bygget av nya Brattebergsskolan.
Inför byggstarterna har ett gediget förarbete gjorts i en programgrupp bestående av representanter från kommunen, byggherre, entreprenör, lärare, elever, föräldrar och arkitekt.
– Det är viktigt för oss att de som ska använda lokalerna fått vara med och påverka.  Vi lyssnar av behov, tankar och idéer och försöker få med så mycket som är ekonomiskt möjligt, säger Peter Albinsson, projektchef på Öckerö Fastighets AB.
För byggnationerna har Öckerö Fastighets AB tecknat partneringavtal med NCC, vilket innebär en strukturerad samarbetsform där byggherre, konsulter och entreprenörerna gemensamt arbetar för byggprojektets bästa. Arkitekter är KUB Arkitekter.

Artikeln publicerad på http://www.ockerobo.se/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: